Curry nokorimono 2. - Curry-s kenyér

Íme hát a másik maradékfelhasználási tipp a curry-hez! Nekem sajnos nem úgy sikeredett, ahogy kellett volna, saját butaságomnak köszönhetően... Azért nem bátortalanodjunk el, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom péksüti, és akár két nap is kiadós reggelink lehet belőle!




 
 Recept

Hozzávalók (8 darabhoz)


  • maradék curry
  • 250 gr kenyérliszt
  • 20 gr cukor
  • 20 gr vaj
  • 1-2 ek alacsony zsírtartalmú tej
  • 170 ml víz
  • 3 gr szárított élesztő
  • 1 tojás (kenéshez)
  • egy csipet só
  • pici olaj


Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kevés cukros langyos tejben kicsit felfuttatjuk az élesztőt. A kenyértésztához összegyúrjuk a megsózott lisztet, az élesztős-cukros tejet és a vizet. Dagasszuk egy darabig, majd hagyjuk egy félórát, negyven percet kelni, meleg helyen. A tésztát 8 részre osszuk és kb. 12 cm átmérőjű kis korongokat nyújtunk belőlük. Középre pakolunk egy-két teáskanálnyi curry-t (érdemes egy picit összevágni a húst, ezt már tapasztalatból mondom). Kicsit bekenhetjük a szélét tojással, majd zárjuk be kis batyukat formázva. A hivatalos recept szerint mindkét oldalát bekenjük a tojással, majd megszórjuk bőven zsemlemorzsával. Harminc perc sütés után tíz percig még 170 fokon süssük, de azért figyeljünk oda, nehogy megégjen. Ha kivettük a sütőből, közepesen forró olajon pirítsuk meg mindkét oldalról a kenyérkéket, amíg a zsemlemorzsa szép barna lesz.

Sajnos én közvetlenül a sütőbe helyezés előtt vettem észre, hogy nincs otthon zsemlemorzsa, így nekem ez a lépés kimaradt. A képen látható módon nekem japán empanadas lett belőle, de nagyon finom volt!


Jó étvágyat! :)

Megjegyzések