Zöld teás süti citromos cukormázzal
Japánban nagyon népszerű a pound cake, avagy az egybesült piskótaszerű sütemény, ami kicsit sűrűbb mint a piskóta, és bármilyen alapanyaggal készülhet: lehet vaníliás, csokis, fehér csokis, stb. Én nemrégiben egy zöld teás változatot készítettem el, ha már Kiotóban élek, ami a maccha por tea hazája. A tetejére pedig citromos cukormázat kevertem ki, amire kis konpeitó cukorkákat szórtam.
Recept
Hozzávalók (6-7 kicsi szelethez)
- 4 púpos tk liszt
- 1 csapott tk zöld tea por
- fél tk sütőpor
- 1 tojás
- 4 púpos teáskanál cukor
- 3 dkg sütő margarin
- 50 gramm fehér csoki
- fél tk citromlé
A cukormázhoz
- 5 dkg porcukor
- fél tk citromlé
- fél ek forró víz
Elkészítés
Gőz felett megolvasztjuk egy tálban a csokit és a margarint, krémesre keverjük, félretesszük. Ugyanígy gőz felett kissé felmelegítjük a cukorral elkevert tojást egy tálban. Ha ezt is krémesre kevertük, akkor mehet bele a margarinos csoki, a citromlé és a zöld tea. A cukor talán kicsit soknak tűnhet, de a zöld tea keserűsége miatt kell bele ennyi. Lassan adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, amíg szép sűrű masszát kapunk. Egy kisebb formába (lehet kerek vagy négyszögletes, én az utóbbit használtam, egy tizenkettőször hat centis nagyságút) teszünk sütőpapírt és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése