Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2016

A roastbeef és a donburi találkozása

Kép
Szeretem az egybesült husikat . :) Sült marhahússal sokszor kísérleteztem már, elég nehéz ugyanis eltalálni a megfelelő sütési formát vagy hőmérsékletet. Büszkén mondhatom azonban, hogy a következő recept elég jól sikerült , így kimondottan tudom ajánlani minden vörös hús kedvelőnek ! Recept   Hozzávalók (2-3 adaghoz) 1 fél kg-os marhahús (comb vagy szegy) egy darabban 1 ek só fél ek bors fokhagyma (elhagyható)  2 ek szójaszósz 1 ek mirin 1 ek sake (száraz fehérbor) 1,5 ek cukor 2 szál újhagyma főtt rizs kevés olaj Elkészítés A marhát 2-3 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Jól bekenjük a felületét körbe sóval és borssal (esetleg fokhagymával is). Bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd  marha minden oldalát egyenletesen megsütjük, oldalanként kb. 2 percet számolva. Ezután alufóliába csomagoljuk és betesszük az előmelegített sütőbe 15 percre. Ha kész, ki